Master

Haberler

ÇEVRESEL ETİKETLEME İÇİN TEKNİK ÇALIŞTAY

ÇEVRESEL ETİKETLEME İÇİN TEKNİK ÇALIŞTAY

6 Haziran 2016 Pazartesi

Çalıştay'da,  Carbon Trust firması uzmanları tarafından karbon ayak izi ve çevre etiketine yönelik ürün kategori kurallarını içeren teknik bilgilendirme yapıldı, projede yer alan pilot şirketlerle birebir modelleme çalışması gerçekleştirildi.

AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu-IV–Çevre Hibe Programı kapsamında yürütülen projenin ortağı Carbon Trust firması uzmanları  karbon ayak izi ve çevre etiketine yönelik ürün kategori kuralları ve veri toplanmasını içeren teknik bilgilendirme yaptı.

Double Tree By Hilton otelinde gerçekleştirilen çalıştayda  Carbon Trust Genel Müdürü Hugh Jones ve Carbon Trust proje koordinatörü John Hsu'nun yaptığı sunumlarda proje iştirakçisi şirketlere bilgi aktarıldı.

Carbon Trust Genel Müdürü Hugh Jones , ''Şirketlerin, ürün veya hizmetlerinin çevre üzerinde yarattıkları tüm etkileri anlayabilmeleri ve bunu tüketicileri ile paylaşmaları  çok önemli. Üretimde; hammadde tedariğinin, imalatın, dağıtımın, tüketimin ve atığın etkileri devasa boyutlarda. Kuruluşların bu ayak izlerini gösterebilmeleri durumunda tüketiciler ve müşteriler, tükettikleri ürün ve hizmetleri seçerken bu hususu göz önünde bulundurabilirler''diye konuştu.  

Proje hakkında bilgi veren Jones, ''Türkiye’de şu anda beş farklı ürünün ayak izine yönelik bir pilot proje gerçekleştirmekteyiz. 2016 Şubat’ta başlayan ve 2017’de bitecek olan proje ile pilot şirketlerde ürünlere karar verilip, bu ürünlerin üretim aşamaları haritası çıkarılacak ve net ayak izleri ölçülecek. Sonrasında karbon etiketi çıkarılıp ayak izinin doğru alındığına dair etiket onaylanacak. '' dedi.

Tüm Haberler

Bize Ulaşın

HBODER HAYAT BOYU ÖĞRENME,
MESLEKİ EĞİTİM VE GELİŞTİRME DERNEĞİ

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
10000 Sk. No:5 Çiğli-İZMİR
T. +90 232 376 72 70
F. +90 530 312 68 30
info@hboder.org.tr

Faaliyet Alanlarımız

DEVAMI

HBODER, Hayat Boyu Öğrenme ilkesi çerçevesinde belirtilen meslek dallarında eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

Derneğin başlıca amacı, başta Tarım ve Ormancılık, Enerji, Esnek Ambalaj ve Baskı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim sektörleri olmak üzere çeşitli sektörlerde ulusal ve uluslararası meslek standartlarını temel alarak, Hayat Boyu Öğrenme ilkesi çerçevesinde meslek edindirme ve geliştirmeye yönelik eğitim ve farkındalık yaratma faaliyetleri sürdürmektir.